KURS 
KLANGSKÅLAR, KLANGMASSAGE & TONING
– den 1 & 2 dec

Träning och introduktion i Toning & Klangmassage med Peter Hess® terapiklangskålar.

Kurspris: 3.200 kr varav 500 kr bindande anmälningsavgift. 
500 kr rabatt vid anmälan innan 27/9.
Plats: Kursen hålls på Mias Yogastudio, Sundbyberg Centrum, Stockholm. www.mmyogastudio.com 
Tider:  Lördag kl 9 – 18, söndag kl 9 – 17.
Anmälan: Kontakta Marie om bokning och mer information: info@bergmanvoice.com
Se mer om kursen: PDF

Träning och introduktion i Toning och Klangmassage med Peter Hess® terapiklangskålar. Vi lär oss använda klangskålarna för självklang med Toning och för Klangmassage lämplig som självreglering och vänskapsklang. Möjlighet att köpa klangskål.

Vi arbetar med Peter Hess® Universalskålar med tillbehör som jag har med till er alla, det är klangskålar som används under Klangmassagen och de är tillverkade för just kroppsmassage. Du är välkommen att ta med en egen klangskål om du vill, du ska bara veta att Hess-skålar finns till alla. Du kan köpa skålen efter kurs, om du fäst dig vid den. Universalskålen ingår i det speciella set av skålar som används vid en hel klangmassage. Det är skålar som specialtillverkas i Nepal efter eldgamla metoder och som kvalitetkollats. Vibrationen i dessa skålar leds nedåt, inåt kroppen. Meningen är att den egna naturliga livsvibrationen stimuleras och förstärks, den kan jämföras som saven i vårt livsträd, en levande förutsättning för liv, växt och blomstring.
 
Kursen innefattar grundinstruktion av Bio-Resonans, dvs Toning – ett prestationsfritt ljudande som stärker subtila vibrationer i kropp och själ för självreglering, balans och välmående. Vi stimulerar också Vagusnerven genom både Toning och Klang. Vagusnerven är en del av lugn-och-ro-systemet, det parasympatiska delen av det autonoma nervsystemet, det är vår längsta nerv som går från hjärnstammen ned till buk och tarmar, som vi ännu så länge inte vetat så mycket om. Den är en del av vårt grundläggande överlevnadssystem och har en inbyggd del som fungerar som en broms mot alltför hårt biologiskt stresspådrag, men för det skyddet ska aktiveras gäller det att tonen i nerven, Vagustonen som den kallas, är stimulerad och att den är frisk och vibrerande. Ny forskning visar att du kan stimulera denna viktiga livsnerv genom bl.a. toning och vibrationsklang. 
 
Goggla gärna in på youtube sök på ”Vagusnerven” och lyssna på utmärkta föredrag av t.ex. Sally Gray ”How to heal your Vagusnerve”, det är en bra uppvärmning inför kursen och stärker motivation och förståelse. Kolla också in intervjuer med Stephen Porges som drivit den genomgripande forskning som inneburit att vi nu bättre förstår Vagusnervens funktion. Toning, hummande, sång, meditation, andning stimulerar denna vår längsta nerv som i sin tur förbinder nästan alla våra livssystem och organ. Den har kallats ”The Caring Nerv” av en den forskare, också ”The Holy Grail” av andra. Omsatt till svenska skulle det kunna bli, ”Kärleksnerven”.
 
Vi kommer att lära oss att ge oss själv Självklangmassage, och vi lär oss också en del enklare klanggrepp som vi kan göra på våra nära kära och som ett enkelt komplement i behandling eller terapi, för avslappning och centrering.  Jag lär ut dessa grundgrepp som vi kombinerar med Toning. 
Det ska sägas att utbildning till diplomerad Klangmassör tar minst ett år och försiggår på Nordlys Kursuscenter i Danmark, där jag själv är utbildad. Det är mig veterligt det enda stället i Skandinavien som utbildar i Peter Hess Klangmassage®, en mycket bra och genomarbetad säker metod. Ska du utföra en helmassage då ska du gå denna diplomutbildning, jag kan rekommendera den och denna kurs kan fungera som en dörröppnare. 
Mer om Klangmassageutbildningen: www.nordlys.dk/klangmassage 
 
De klanggrepp som du kommer lära dig håller bra för grundbruk och den klangmeditation du får lära dig, med klangskålar och toning, är stark medicin och god livsnektar.
 
Både Toning och Klangmassage är livsredskap som kan användas var och en för sig men som förstärker varandra när de kombineras, viket vi ska träna på och lära oss använda på ett bra sätt. Båda redskapen kan användas som komplement till olika form av terapier, rehab, coaching, vägledning, meditationer, mindfulness, yoga, förebyggande, visioner, fokus, kreativitet, healing. Det är ett gott sätt att ta sig in i ”The Healing Zone”, en förutsättning till förändring, expansion och hållbar hälsa och läkning.
 
Klangvibration och livstoning är också en väg till expansion och krestivitet. Det stimulerar det skapande i oss, på alla nivåer.
 
Jag hälsar dig välkommen till dessa livsmöjligheter som innebär ett
varmt, varsamt omhändertagande av livskraften. Bonus i form av självreglering, ökad krestivitet och självläkande healing förekommer. 
 
Jag tar emot för Klangmassage i vår lilla lantliga musikstudio på Norra Lidingö, du är välkommen att boka en session om 90 minuter. 
Om så, gå in på min hemsida, där finns mer information om klang, toning och klangmassage också en nygjord video av en klangbehandling: www.bergmanvoice.com
 
Du bokar både kursen och klangmassage om du så önskar på mejl:
info@bergmanvoice.com   – där får du mer information om hur du anmäler dig och där kan du också ställa frågor till mig.
 
Hoppas vi ses där – i klangens och toningens välgörande, spännande universum. Med önskan om allt gott!
 
Marie
 
 
PS. Om du vill köpa skål efter kursen kostar de 2.500 kr med de tillbehör vi använder plus momsen 625kr, då blir det 3.125 kr. Jag säljer endast till dem som gått kurs hos mig och det är ingen bisness utan mer eller mindre till självkostnadspris plus frakt. Varför jag använder just dessa skålar är för att de är säkrade och kollade. De ger de rätta vibrationerna för just denna typ av klangstimulans. Ett helt grund-set terapiskålar för Klangmassage består av Universalskål, Hjärtskål och Bäckenskål. Vi använder oss alltså av en av dessa skålar på kursen, Universalskålen. DS.


FEEDBACK KLANGSKÅLAR, KLANGMASSAGE & TONING
 
”Det kändes som jag simmade omkring i ett fint stort mjukt lugn som var fyllt av energi.”

”Jag känner mig så inspirerad nu att tona. Jag har haft lite svårt att göra det på egen hand tidigare, men nu tror jag det var något som släppte! Det är häftigt vilka effekter som ges av toningen. Inte bara rösten blir klarare…”
 
”Tack för en jättebra kurs! Jag har fått tillgång till ett "verktyg" som jag alltid har med mig och alltid kan använda.”
 
”Jag kan inte med ord beskriva den härliga känslan av att stå mitt i alla dessa sköna toner som på magiskt vis omslöt mig och oss alla. Extra magiskt för att toner även kom från mig!! – my god, jag är fortfarande super förvånad :- O  och väldigt glad, nöjd och stolt.”
 
”Jag hade roligt, upptäckte mycket nytt.”
 
”Kursen var utmärkt upplagd tycker jag. Jag är så glad och tacksam att jag har hittat en lärare som dig! Du har förmågan att nå ut till djupet i människor, och sätter igång slumrande celler.”
 
”Du  skapar värme, tillit och hopp och kan konsten att plocka fram det exakta - som behövs för att väcka var och en av oss...  Jag lämnar kursen med ett leende på läpparna”
 
”Det är häftigt vilka effekter som ges av toningen. Inte bara rösten blir klarare, jag kan känna att hela min kroppshållning blir naturligt rakare, och det lär ju ge en massa bra hälsoeffekter det med.” 
 
”Varmt Tack för en intressant och spännande Kurs. Har försökt att tona och använda klangskålen varje dag. Jag känner verkligen hur det jobbar I kroppen…Har börjat tona och använder ibland klangskålen vid behandlingar. Vill börja tona i lilla kyrkan hemma. Har du tips att ge mig?”