NY KURS! QIGONG MED TONING 
– 8, 9 & 10 DECEMBER 2017

NY KURS HÅLLS PÅ BYUNAKADEMIN I SOLNA.

Kurspris: 2 800 kr. 20% rabatt för Gröna Draken och Biyunmedlemmar.  
Anmälningsavgift 500 kr för säkrande av plats. Resten av kurskostnaden ska vara inbetalad två veckor innan kursstart.
Plats: Byunakademin T-Västra skogen, Solna, Stockholm.
Tider: Fredag 8/12 kl 18–21, Lördag 9/12 kl 10–18, Söndag 10/12 kl 9–16

Anmälan: Du anmäler dig direkt till mig via mejl och då får du mer information om BG och annat. Där kan du också ställa frågor. Du är välkommen! info@bergmanvoice.com


QIGONG Biyunmetoden steg 1, Jichu Gong samt Toning, både avslappannade och energiskapade ljud. En unik kombination, du får både Toning och Qigong med dig hem. Två starka självhjälpsmetoder som berikar varandra.

Men egentligen är det inte rätt att kalla Toning för en metod utan mer ett naturligt sätt att hitta den medfödda tonen och den naturliga andningen som bär den. Vi tonar före och efter de olika qigongpassen också mellan mellan de olika träningspassen för att hålla fokus, hjälpa kroppen att slappna av, fördjupa koncentrationen, finna den naturliga andningen, flow och mycket mer. Toningen har många positiva effekter och ska inte jämföras med sång. Toning är mycket enklare och kräver ingen sångröst.

Du kan vara nybörjare och aldrig ha gjort Qigong förut eller vara utbildad instruktör i Biyunmetoden eller annan metod, eller kanske har du lärt dig endast Biyun steg 1, här får du uppleva hur toningen kan berika och grunda de mjuka sköna Qigongrörelserna. Toningen hjälper genomströmningen, informationsöverföringen och samspelet mellan de olika livssystemen dig och fördjupar på så vis Qigongen och du lär dig att hålla koncentration utan att spänna. Också att omfamna avslappning i djupvila och detoxeffekt.Toningen stärker Qigongträningen och gör oss nottagliga och öppna fär självläkningskraften.Toning sker innan och efter själva Qigongprogrammet. Denna kombination stöds varmt av Fan Xiulan, skapare av Biyunmetoden.

För dig som är Qigonginstruktör kan detta vara ett ovärderligt redskap. Du kan omedelbart börja använda detta både för dig själv och dina elever. Det är den naturliga genomströmmande tonen vi finner som i sig själv stärker vår självläkande förmåga.

Toning är genomströmmande ljud som vibrerar skönt och mjukt i kroppen, dessa ljud både vitaliserar och hjälper kroppsinnet att släppa spänningar. Mantra är toning och också vokaler, likaså mjukt hummande som är mycket välgörande för kroppssinnet. Skillnaden mellan vanliga ljud och toning är att vi ger ljuden en riktning, vi laddar dem med en positiv tanke och vi använder naturlig enkel andning för att hålla ett naturligt mjukt flow utan press men med klang. Läs gärna mer här på min hemsida om toning.

Qigong är en tusenårig självhjälpsmetod. Biyunmetoden är den vanligaste i Sverige med över 10.000 personer som lärt sig steg 1, Jichu Gong. Det är stilla mjuka rörelser som mjukar upp leder och stärker cirkulation och självläkning. Led för led lär vi oss mjuka upp oss med de enkla, sköna rörelserna.

Jag har varit Qigonginstruktör i Biyunmetoden i över tjugo år men nu är det längesedan jag höll en Qigongkurs. Det är dags igen eftersom jag själv upplever hur toningen berikar och stöder min egen dagliga Qigongträning vill jag nu introducera denna möjlighet.
Toningen öppnar också den medfödda naturliga andningen som är en hjälp, kanske rent av en förutsättning för att Qigongträningen ska verka djupt och gott i hela dig på ett naturligt och kreativt vis för både hälsa och utveckling, vila, återhämtning och kraftuppladdning.